Criterii de eligibilitate

Eligibilitatea unui copil depinde de condiția medicală și vârsta acestuia, la momentul recomandării.

Pentru a i se indeplini dorința, la momentul recomandării, copilul trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 3 ani (împliniți) și 17 ani (împliniți) și să aibă o condiție medicală care îi pune viața în pericol (de ex: boală progresivă, degenerativă sau malignă). Eligibilitatea medicală este stabilită împreună cu medicul curant al copilului. De asemenea, copilului nu trebuie să îi fi fost deja îndeplinită o dorință de către o altă organizație care îndeplinește dorințe.

Copiii pot fi recomandați Fundației Make-A-Wish România de către: părinți, tutori legali, personal medical, copilul însuși, alte persoane familiare cu starea medicală gravă a copilului.

Formular recomandare copil

Întrebări frecvente

Este necesar ca familia să îndeplinească anumite criterii financiare pentru a fi eligibilă pentru îndeplinirea dorinței copilului?

Make-A-Wish România îndeplinește dorințele copiilor care se califică pentru a beneficia de serviciile noastre conform criteriilor de eligibilitate, indiferent de rasă, religie, sex, situație materială sau naționalitate.

Este necesar ca boala copilului să fie în fază terminală pentru ca acesta să se califice pentru îndeplinirea unei dorințe?

Copilul nu trebuie să aibă o boală în fază terminală. Mulți din copiii cărora le-am îndeplinit dorințele duc, în prezent, o viață plină de sănătate și bucurie.

Se poate îndeplini mai mult de o singură dorință aceluiași copil?

Make-A-Wish România îndeplinește o singură dorință fiecărui copil eligibil.

Există restricții privind dorința?

O dorință reprezintă ceva ce copilul își dorește să aibă / să facă / să întâlnească / să fie / să dăruiască.

Make-A-Wish nu oferă medicamente, echipamente medicale, nu susține financiar operații și alte intervenții medicale.

Pot exista restricții în funcție de situația medicală a copilului în raport cu dorința solicitată. Echipa Make-A-Wish colaborează cu personalul medical în toate etapele îndeplinirii dorinței.

Familia trebuie să plătească pentru îndeplinirea dorinței?

Nu, îndeplinirea dorinței este organizată de Make-A-Wish România, fără a fi necesară nicio cheltuială din partea familiei copilului căruia i se îndeplinește dorința.

Există o listă de așteptare pentru îndeplinirea dorințelor?

În unele situații, copilul care se califică pentru îndeplinirea dorinței poate fi nevoit să aștepte din cauza unor circumstanțe independente de noi, cum ar fi
programul de tratament sau disponibilitatea unei celebrități. În cazul în care îndeplinirea dorinței trebuie amânată, indiferent de motiv, copilului în cauză i se oferă alternativa de a-și pune o altă dorință sau de a aștepta.

Cât durează procesul de îndeplinire a dorinței?

Este dificil de precizat durata procesului de la transmiterea dorinței până la îndeplinirea ei, deoarece acest lucru depinde de natura dorinței solicitate și de programul de tratament, ori situația medicală. În funcție de situație, dorințele pot fi îndeplinite în câteva zile sau săptămâni, în timp ce în alte cazuri, poate dura câteva luni.

Meniu