Primele dorinte

Chris v2A
Chris Greicius – Dorinta care a inspirat Make-A-Wish
Infiintarea Make-A-Wish a fost inspirata in Statele Unite, in 1980, de indeplinirea dorintei unui baiat de 7 ani diagnosticat cu leucemie, pe nume Chris Greicius, care isi dorea sa fie politist. Mama sa, cativa prieteni si un grup de ofiteri de politie, cu sprijinul Departamentului de Siguranta Publica din Arizona, i-au indeplinit această dorinta, oferindu-i o uniforma facuta special pentru el, casca, insigna si o plimbare cu elicopterul. Dupa indeplinirea acestei dorinte, cei implicati au fost animati de inspiratie si nerabdarea de a oferi si altor copii aceeasi speranta, putere si bucurie pe care o vazusera la implinirea dorintei lui Chris. Aceasta idee simpla a continuat sa se dezvolte, devenind cea mai mare organizatie pentru indeplinirea dorintelor din lume, cu activitate in aproape 50 de tari.


Bobsy-v3
Bopsy Salazar – Primul copil „Make-A-Wish”
Relatia magica pe care Make-A-Wish a construit-o cu Disney® la scara mondiala a inceput cu Frank “Bopsy” Salazar, primul copil caruia Make-A-Wish i-a indeplinit „oficial” o dorinta. Asemenea lui Chris, si el era un baietel de 7 ani din SUA, diagnosticat cu leucemie, care venera oamenii in uniforma. Make-A-Wish si-a propus sa-i indeplineasca dorinta de a deveni pompier si, gratie sprijinului extraordinar acordat de prietenii nostri de la Disney, dorinta sa magica a fost dublata de chiar mai multa distractie, el fiind primul dintr-un lung sir de copii ai Make-A-Wish care au vizitat un parc tematic Disney.
Misiunea
Misiunea fundaţiei Make-A-Wish Romania este de a indeplini dorintele copiilor care sufera de afectiuni medicale care le pun in pericol viata, pentru a imbogati astfel experienta umana cu speranta, putere si bucurie.

Viziunea
Suntem devotati cauzei noastre, si anume de a transforma in realitate dorinta fiecarui copil eligibil.

Valori
Valorile noastre servesc ca o harta ce ne ajuta sa ne realizam viziunea de a indeplini dorintele tuturor copiilor eligibili. Ele constituie un ghid clar al prioritatilor noastre si ne indruma in tot ceea ce facem.

Integritate

Abordam fiecare aspect al activitaţii noastre conform unor standarde ferme de onestitate, transparenta si respect pentru cei carora le indeplinim dorintele, pentru familiile lor si pentru sustinatorii Fundatiei Make-A-Wish.

Activitate centrata pe copil

Practicile activitaţii noastre pun intotdeauna interesele copiilor pe primul loc. Intotdeauna.

Excelenta
Ne propunem sa aplicam cele mai bune practici in domeniu si ne asumam provocarea de a depasi asteptarile cu fiecare prilej.

Comunitate
Dezvoltam o comunitate globala bazata pe cooperare, alcatuita din personalul nostru, voluntari si donatori, inzestrati cu capacitatea colectiva de a indeplini cea mai larga varietate de dorinte.

Inspiratie
Ne inspira exemplele copiilor carora le indeplinim dorintele si actiunile intregii comunitati Make-A-Wish, insufletind modul in care ne abordam misiunea cu un entuziasm plin de optimism si incredere in viata, imaginatie si creativitate. Prin urmare, insuflam speranta, putere si bucurie fiecarei experiente de indeplinire a unei dorinte si fiecarei interactiuni.

Acoperire globala

Infiintata in Phoenix, Arizona in 1980, cand un grup de voluntari a ajutat un baietel sa isi indeplineasca visul de a deveni ofiter de politie, Fundatia Make-A-Wish este una cele mai importante organizaţii de caritate pentru copii din lume.

Dupa infiintarea Make-A-Wish in Statele Unite ale Americii, interesul pentru indeplinirea dorintelor copiilor care sufera de boli grave sau incurabile s-a raspandit rapid si in alte tari. In 1993 a fost creata in mod oficial Fundatia Make-A-Wish International pentru a deservi cinci tari in afara SUA – iar in prezent continua sa ajute copii din afara SUA in aproape 50 de tari si pe cinci continente, prin intermediul celor 38 de filiale. Make-A-Wish America indeplineste dorintele copiilor din Statele Unite prin cele 61 de asociatii subordonate. Cu ajutorul unor donatori generosi si al celor peste 32.000 de voluntari, incepand cu anul 1980 Make-A-Wish a indeplinit, cumulat, peste 334.000 de dorinte in intreaga lume.

 
Make a Wish