★ Cine poate beneficia de îndeplinirea unei dorinte?

Copiii care au cel putin 3 ani, dar nu au implinit inca 18 ani pot fi recomandati Fundatiei Make-A-Wish International. Medicul curant al copilului va stabili daca acel copil este eligibil din punct de vedere medical pentru indeplinirea unei dorinte, pe baza criteriilor medicale prevazute de Make-A-Wish.

Inapoi sus

★ Indepliniti dorinte adultilor?

Nu, Make-A-Wish International indeplineste dorinte numai copiilor de cel putin 3 ani, dar care nu au implinit inca 18 ani in momentul transmiterii dorintei.

Inapoi sus

★ Este necesar ca boala copilului sa fie in faza terminala pentru ca acesta sa se califice pentru indeplinirea unei dorinte?

Nu, copilul nu trebuie sa sufere de o boala in faza terminala. De fapt, multi din copiii carora le-am indeplinit dorintele ajung la maturitate si duc o viata plina de sanatate si fericire.

Inapoi sus

★ Se poate indeplini mai mult de o singura dorinta aceluiasi copil?

Nu, Make-A-Wish International indeplineste doar o singura dorinta fiecarui copil eligibil.

Inapoi sus

★ Exista restrictii privind dorinta?

Fiecare filiala a Make-A-Wish respecta politici si reguli specifice pentru a acorda copiilor indeplinirea unei dorinte. Unor dorinte li se aplica restrictii pe baza unor factori diversi, inclusiv situatia medicala a copilului in raport cu dorinta solicitata. Make-A-Wish ia in considerare toti factorii asociati dorintei si copilului in cauza, iar apoi planifica in consecinta. Accesati tab-ul Tari din partea de sus a ecranului pentru a afla mai multe despre restrictiile aplicabile in zona dvs., prin selectarea tarii.

Inapoi sus

★ Familia trebuie sa plateasca pentru indeplinirea dorintei?

Nu, toate cheltuielile sunt acoperite integral de Make-A-Wish. Indeplinirea dorintelor este organizata de Make-A-Wish, fara a fi necesara nicio cheltuiala din buzunarul familiei copilului caruia i se indeplineste dorinta.

Inapoi sus

★ Este necesar ca familia sa indeplineasca anumite criterii financiare pentru a fi eligibili pentru indeplinirea dorintei copilului lor?

Nu, Make-A-Wish International indeplineste dorinte copiilor care se califica pentru a beneficia de serviciile noastre indiferent de rasa, credinta, religie, sex, situatie materiala sau nationalitate.

Inapoi sus

★ Exista o lista de asteptare pentru indeplinirea dorintei?

Nu, totusi, in unele situatii, copilul care se califica pentru indeplinirea dorintei poate fi nevoit sa astepte, din cauza unor circumstante independente de noi, cum ar fi programul de tratament sau disponibilitatea unei celebritati. In cazul in care indeplinirea dorintei trebuie amanata, indiferent de motiv, copilul si familia sunt informati pe deplin, iar copilului in cauza i se ofera alternativa de a-si pune o alta dorinta sau de a astepta.

Inapoi sus

★ Cat dureaza procesul, de la transmiterea dorintei pana la indeplinirea acesteia?

In majoritatea cazurilor, dorintele sunt indeplinite in termen de cateva saptamani. Totusi, este dificil de precizat durata procesului de la transmiterea dorintei pana la indeplinirea ei, deoarece acest lucru depinde de natura dorintei solicitate. In unele situatii, dorintele pot fi indeplinite in cateva ore sau zile, in timp ce in alte cazuri, poate dura cateva luni.

Inapoi sus

★ Cat de mult costa indeplinirea unei dorinte?

Costurile aferente indeplinirii unei dorinte depind de natura dorintei solicitate. Unele dorinte sunt foarte simple, iar cele care se refera la bunuri sau servicii pot fi indeplinite prin donatii, fara a impune costuri pentru Make-A-Wish. Alte dorinte pot fi foarte complexe si pot costa mii de dolari. Ori de cate ori este posibil, Make-A-Wish cauta sa obtina donatii in natura pentru a reduce cheltuielile aferente indeplinirii dorintelor.

Inapoi sus

★ Care sunt cele mai solicitate dorinte?

In mod tipic, dorintele se incadreaza intr-una din cele cinci categorii generale.

Inapoi sus


Imi doresc sa merg …
Unii copiii ajutati de Make-A-Wish vor sa calatoreasca in parcul lor preferat de distractii, altii doresc sa mearga intr-o croaziera, sa vada zapada pentru prima data, sa participe la un eveniment sportiv sau la un concert.


Imi doresc sa fiu…
Copiii se folosesc de toata imaginatia lor atunci cand isi pun dorinta de a fi cineva pentru o zi – pompier, ofiter de politie, fotomodel sau super-erou.


Imi doresc sa intalnesc pe …
Multi copii carora le indeplinim dorinte aleg sa-si intalneasca sportivul, cantaretul, starul de televiziune sau de cinema preferat, un politician sau o alta personalitate publica.


Imi doresc sa am…
Copiii isi doresc uneori un cadou special, cum ar fi un computer, o casuţă in copac, un tur de cumparaturi, sau ceva ce si-au dorit de mult timp.


Imi doresc sa daruiesc…
Unii copii isi doresc sa faca lumea mai buna – strangerea de fonduri, contributia la imbunatatirea scolii lor sau celebrarea unei sarbatori cu familia lor sunt doar cateva modalitati prin care copiii care si-au pus dorinte i-au ajutat pe ceilalti.

Inapoi sus

★ Care sunt sursele de finantare ale fundatiei dvs.?

Make-A-Wish International si filialele sale primesc sprijin financiar din mai multe surse. Contributiile sunt oferite de persoane fizice, companii si subventii private sau din partea unor fundatii. Make-A-Wish se bazeaza si pe contributiile in natura, care ajuta la reducerea costurilor aferente bunurilor si serviciilor.

Inapoi sus

★ Ce proportie din donatia mea finanteaza dorinte?

Make-A-Wish International se mandreste cu modul in care isi administreaza donatiile generoase primite de la sustinatorii nostri. In 2013, peste 86% din fondurile stranse de Make-A-Wish au fost folosite la indeplinirea misiunii noastre. Accesati sectiunea Informatii financiare de pe site-ul nostru pentru a afla mai multe despre excelenta noastra administrare a donatiilor.

Inapoi sus

★ Exista o filiala in apropierea mea?

Pentru a gasi filiala cea mai apropiata de dvs., accesati tab-ul Tari din partea de sus a ecranului.

Inapoi sus

★ Dar daca nu exista o filiala in tara mea? Copilul meu poate sa solicite indeplinirea unei dorinte?

Este posibila indeplinirea dorintelor unor copii care locuiesc in tari unde Male-A-Wish nu are filiale; totusi, in functie de tipul dorintei solicitate si resursele de voluntariat din tara unde se afla copilul, uneori indeplinirea acestor dorinte nu este posibila. Pentru a recomanda un copil, accesati tab-ul Tari din partea de sus a ecranului sau trimiteti o solicitare prin Formularul nostru de contact.

Inapoi sus

★ Cum stabiliti ce copii beneficiaza de indeplinirea dorintelor?

Make-A-Wish nu decide ce copii beneficiaza de indeplinirea dorintelor. Fiecare copil recomandat catre Make-A-Wish si care este considerat eligibil beneficiaza de indeplinirea dorintei.

Inapoi sus

★ Participati la mesaje in lant sau alte solicitari directe de indeplinire a dorintelor?

Nu. In fiecare zi, Make-A-Wish si asociatiile subordonate primesc mii de intrebari legate de mesaje in lant care se pretind a fi asociate cu Fundatia noastra si care prezinta copii bolnavi. Totusi, noi nu practicam astfel de metode de indeplinire a dorintelor. Cateva nume asociate cu aceste dorinte sunt Amy Bruce, Jeff DeLeon, Rhyan Desquetado, LaNisha Jackson, Nikisha Johnson, Jessie Anderson, Kayla Wightman, Craig Shergold, Craig Sheldon, Craig Sheppard, Craig Shelton, Craig Shelford, Anthony Hebrank, Chad Briody şi Bryan Warner.

Inapoi sus

 
Make a Wish